Uw consulent:

Annet Beukers

Onze laatste tweets

Personenregister van start vanaf 1 maart 2018

Continue screening Personenregister kinderopvang van start

Iedereen die werkt of woont op een locatie waar kinderen worden opgevangen, moet zich vanaf 1 maart 2018 inschrijven in het Personenregister kinderopvang. Op die manier worden álle medewerkers in de kinderopvang continu gescreend op strafbare feiten die belemmerend zijn voor het werken met kinderen. Zo draagt het personenregister bij aan de veiligheid binnen de kinderopvang.

Sinds 1 maart 2013 worden vaste medewerkers in de kinderopvang, gastouders en hun volwassen huisgenoten continu gescreend. Per 1 maart 2018 wordt deze continue screening uitgebreid naar álle personen in de kinderopvang die een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig hebben, dus inclusief uitzendkrachten, stagiairs, vrijwilligers en zelfstandigen. Hiervoor moet iedereen zich inschrijven in het Personenregister kinderopvang. Ook personen die structureel aanwezig zijn op de opvanglocatie moeten zich inschrijven.

Extra informatie en uitleg is te vinden in de Factsheet Personenregister kinderopvang die u hier kunt inzien. 

Bent u aangesloten bij Gastouderland? U krijgt van ons instructies over het Personenregister. Wacht u die informatie af.

Bron: Rijksoverheid / Factsheet is opgesteld door SZW en GGD GHOR Nederland. 

Nieuwe website gastouder zoeken

Nieuwe website gastouder zoeken

Heb je onze nieuwe website www.gastouderzoeken.nl al gezien? Al meer dan 500 gastouders hebben een profiel aangemaakt op en de eerste matches tussen vraagouders en gastouders zijn een feit!
Heb je al een profiel? Zorg dat je profiel is ingevuld en je er een foto van jezelf bij plaatst. Dat vergoot de kans op reacties! Ben je gastouder en heb je nog geen profiel aangemaakt? Doe dit dan snel. Er zijn geen kosten aan verbonden!

Gratis VVE programma voor onze gastouders

Gratis VVE programma voor onze gastouders

Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE) speelt een steeds grotere rol in de kinderopvang. Gastouderland is de eerste organisatie met een eigen programma voor voorschoolse educatie. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor gastouders die aangesloten zijn bij Gastouderland. Zij krijgen dit kosteloos aangeboden. Aap! heeft de hoofdrol in het programma en Aap! woont in Gastouderland. Daar beleeft hij allerlei avonturen en hij neemt de kinderen mee op een leuke, spannende en uitdagende reis!

Het programma bestaat uit de knuffel Aap!, een educatieve map met afwisselende thema’s die aansluiten bij de periode van het jaar én praktische werkbladen die de gastouder meteen kan gebruiken voor de activiteiten. De ouders worden bij elk thema geïnformeerd over wat de gastouder gaat doen zodat er ook thuis op ingespeeld kan worden.

Het stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen vinden wij een must in de gastouderopvang. Het is van belang dat wij en de gastouders samen werken aan de pedagogische kwaliteit én professionalisering van de opvang en met dit progamma, is dit mogelijk geworden.

Met spoed gastouders gezocht!

Om aan de vraag naar gastouderopvang te kunnen blijven voldoen, zoeken wij flexibele, enthousiaste dames die als gastouder willen gaan werken.
Wij zijn een gastouderbureau waarbij kwaliteit en persoonlijke aandacht voor u als gastouder voorop staan. 

Wat houdt het werk als gastouder in?
Veiligheid en vertrouwdheid zijn de basis voor een goede ontwikkeling van jonge kinderen. Wanneer kinderen ouder worden hebben zij behoefte aan uitdaging en willen zij ook graag met andere kinderen spelen. Gastouderopvang combineert deze twee belangrijke aspecten in een gezellige, huiselijke sfeer.

Veel ouders kiezen bewust voor gastouderopvang omdat het kleinschalig en flexibel is. U vangt per dag maximaal zes kinderen op, dit is inclusief uw eigen kinderen tot 10 jaar. U mag zelf aangeven welke dagen en tijden u beschikbaar bent, ook mag u zelf uw uurtarief aangeven.

Kwaliteit van de opvang
Gastouderland maakt zich sterk voor kwaliteit van de opvang. De bij ons geregistreerde gastouders en vraagouders worden regelmatig voorzien van nuttige informatie en handige tips bij de opvang van kinderen. Het welzijn en de positieve ontwikkeling van uw kind staat daarbij voorop. Een jaarlijkse risico-inventarisatie voor veiligheid en gezondheid op het opvangadres, diverse cursusmogelijkheden voor gastouders, waaronder EHBO voor kinderen, een oudercommissie, een adequate klachtenafhandeling, een deskundig pedagogisch plan en de ondersteuning van specialisten op dit vakgebied moet het kwaliteitsniveau van onze organisatie op een hoogwaardig niveau houden.

Aan welke eisen moet u voldoen?

U moet als gastouder ingeschreven staan in het LRKP. Alleen dan hebben de ouders recht op kinderopvangtoeslag. Dit is het Landelijk Register voor Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Om in dit register opgenomen te worden moet u voldoen aan een aantal voorwaarden.

U bent in het bezit van:

 • een diploma MBO-2 Helpende (Zorg en) Welzijn, of
 • een ervaringscertificaat MBO-2 Helpende (Zorg en) Welzijn, of
 • een diploma dat vermeldt staat op de diplomalijst, of
 • een certificaat goed gastouderschap.
 • U en uw inwonenende huisgenoten boven 18 jaar zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • U bent in het bezit van een geldig Kinder EHBO certificaat.
 • Wij hebben in uw woning een Risico Inventarisatie uitgevoerd.

Dit zijn de wettelijke eisen maar daarnaast vinden wij het belangrijk dat uw opvang aan bepaalde eisen voldoet zodat de kinderen in een verantwoorde omgeving worden opgevangen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

 • De veiligheid en hygiëne van de opvanglocatie.
 • Een prettig leefomgeving.
 • Brandveiligheid.
 • U bent voornemens om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling door middel van gerichte activiteiten.
 • U bent voor langere tijd beschikbaar zodat u continuïteit kunt bieden.

VVE AAP!
Gastouderland heeft een eigen VVE programma ontwikkeld, AAP! Elke gastouder aangesloten bij Gastouderland krijgt (onder een aantal voorwaarden) kosteloos knuffel Aap! en de daarbij behorende educatie-map aangeboden. Aap! is een vrolijk vriendje dat zich op een speelse manier op de sociaal-emotionele, de motorische, de cognitieve en de zintuigelijke ontwikkelingen van kinderen richt. Het programma is goed in het dagprogramma in te passen. Zo kunnen er tijdens het eten, verschonen en buiten spelen al activiteiten worden gedaan. De eigen inbreng van kinderen is hierbij erg belangrijk. De activiteiten bevatten veel mogelijkheden voor interactie en communicatie tussen de gastouder, de kinderen én tussen de kinderen onderling. Hier leren kinderen veel van.

Kijk voor meer informatie op www.gastouderland.nl onder de knop 'Voor gastouders".
Heeft u vragen of wilt u gastouder worden? Neem dan contact met ons op. 

Overstappen?

Overstappen?

Bent u niet tevreden over uw huidige gastouderbureau? Maak dan gebruik van onze gratis overstapservice. Gastouderland doet overstappers nu een zeer aantrekkelijk aanbod! De gastouder ontvangt een eenmalige overstapvergoeding (max. één gastouder per ouder/gezin, aanbieding geldt niet voor invalgastouders en achterwachten) en de ouder betaalt de eerste maand geen bemiddelingskosten aan Gastouderland.

Hoge bureaukosten?
Door de scherpe tarieven van Gastouderland scheelt u dit al snel enkele tientjes per maand vergeleken bij andere gastouderbureaus. Wij maken graag vrijblijvend een berekening voor u.

Bij het overstappen worden de benodigde administratieve handelingen u uit handen genomen. Wij nemen contact met u op voor een intakegesprek waarin u al uw wensen en voorkeuren kunt bespreken.

Laat ons weten als u gebruik wil maken van deze overstapservice via: a.beukers@gastouderland.nl.

Gastouders gezocht

Gastouderopvang in enorm in trek vanwege de lage kosten (ouders betalen per uur) en de flexibilteit die gastouders bieden. Vanwege de toenemende vraag naar gastouderopvang zijn wij doorlopend op zoek naar gastouders. Bent u geregistreerd gastouder en zoekt u oppaskinderen? Neem dan contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken. Stuur een mail naar: drenthe@gastouderland.nl of bel: 06 - 33 10 96 88. Wij brengen geen inschrijfkosten in rekening!

Gastouderland Drenthe is onder andere actief in Aalden, Zweeloo, Sleen, Dalen, Oosterhesselen, Gees, Zwinderen, Geesbrug, Coevorden en Emmen maar ook in andere plaatsen in de regio!
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op!

Gastouderland Zuidoost Drenthe nu ook op Twitter

Wilt u meteen op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen bij Gastouderland Zuidoost Drenthe? Volg ons dan op Twitter!

Follow GastouderlandDR on Twitter