Informatie Gastouderland Zuidoost Drenthe

Mijn naam is Annet Beukers. Als consulent voor de regio Zuidoost Drenthe zet ik mij met veel enthousiasme in om er voor ouders en gastouders te zijn. Een goed persoonlijk contact en goede bereikbaarheid vind ik daarbij heel belangrijk. Door me in te leven in de thuissituatie en de wensen van de ouders weet ik een zo goed mogelijk advies te geven in de keuze van meest passende gastouder. Elke gastouder is anders en heeft haar eigen bijzondere kwaliteiten.

Regio

De gastouders die zijn aangesloten bij Gastouderland Zuidoost Drenthe wonen verspreid in diverse dorpen in de zuidoosthoek van Drenthe: Coevorden, Emmen, Dalen, Sleen, Oosterhesselen, Aalden, Schoonoord, Schoonebeek, Wachtum en omliggende plaatsen. De gastouders bieden liefdevolle opvang in een vertrouwde en huiselijke sfeer.

Ondersteuning

Ik zorg ervoor dat gastouders er niet alleen voor staan. Dat doe ik door met ze mee te denken en te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Met veel plezier stop ik tijd en energie in diverse activiteiten die bijdragen aan de verdieping van de pedagogisch geschoolde gastouder. Ik organiseer jaarlijks een gastouderdag, waarin gastouders hun pedagogische kennis kunnen verrijken. Wij verzorgen intervisie voor onze gastoudes en er is een e-learning programma met diverse leermodules speciaal voor gastouders.

Eisen wet kinderopvang

Het is mijn taak als consulent dat alles volgens de eisen van de Wet Kinderopvang verloopt. Ik bezoek hiervoor mijn gastouders regelmatig, aangekondigd maar ook onaangekondigd. Dit kan zijn voor een observatie van een kind of om een risico inventarisatie van het huis door te nemen. Ook een keer per jaar vindt er een voortgangsgesprek met de gastouder plaats. We bespreken dan de opvang in het algemeen en het eigen handelen van de gastouder. Waar liggen nog uitdagingen en ontwikkelingen, wat en waarom gaan bepaalde dingen goed. Alle gastouders hebben een kinder-EHBO-diploma, een VOG en staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang.

Administratie

Gastouderland staat bekend om de snelle en goede administratie. Er is een uitgebreid portaal, genaamd Portabase. Hierin wordt alles up-to-date bijgewerkt. Urenspecificaties, jaaropgaven, contracten en andere documenten zijn hierin terug te vinden. Ingevoerde uren worden vaak nog dezelfde dag verwerkt en facturen kunnen met i-Deal worden betaald.

Trots

Ik ben trots op mijn groep gastouders en kan vol vertrouwen zeggen dat ieder op een professionele en eigen manier de opvang met veel liefde en inzet vorm geeft.